Dimo

Dimo

Dimo omgevingsbesturing via een mobiel device
De Dimo behoort tot de nieuwste generatie omgevingsbesturing waarbij een mobiel device zoals een tablet of smartphone gebruikt wordt om de omgeving te besturen. De Dimo is zowel op apparaten van Apple als Android te gebruiken.  De Dimo maakt het mogelijk om de meeste apparatuur in de woning te bedienen. Denk daarbij aan audio- en video apparatuur, openen en sluiten van deuren en gordijnen, bedienen zonwering, thermostaat, intercom, telefoon en verlichting. Afhankelijk van de mogelijkheden van de gebruiker wordt de omgevingsbesturing voor iedere gebruiker individueel ingericht. De Dimo is te bedienen door de knoppen in de app te drukken maar ook is het mogelijk om met een knop scannend de functies te selecteren.  De auditieve terugkoppeling zorgt ervoor dat de Dimo ook geschikt is wanneer de visus of cognitie van de gebruiker verminderd is.

Het systeem bestaat uit een app (Dimo) met een softwareprogramma dat werkt via het draadloos netwerk en een zender. Veel apparaten die werken op stroom of te besturen zijn met infrarood of hoogfrequente signalen kunnen op deze manier aangestuurd worden.

Bekijk de video:


Voordelen
 

Het aantal aan te sturen apparaten is onbeperkt. De gebruiker heeft nog slechts 1 afstandsbediening - bijvoorbeeld een  iPad of smartphone - voor alle apparatuur. Deze is gemakkelijk te hanteren en niet plaatsgebonden. Het is mogelijk om een zender op de rolstoel te plaatsen, waardoor de gebruiker niet afhankelijk is van het netwerk in de eigen omgeving.

  • Er zijn dan vele functies beschikbaar.Het systeem is over te zetten naar meerdere apparaten of naar een nieuwer model. De gebruiker zit dus niet vast aan 1 apparaat dat kapot kan gaan of uit de tijd raakt.
  • Bij mensen met een progressief ziektebeeld is het systeem gedurende het hele traject inzetbaar; het is mogelijk om het systeem aan te passen aan de veranderde situatie van de patiënt. Er hoeft dan geen nieuwe voorziening aangeschaft te worden.
  • Het menu is individueel aan te passen en dus door iedereen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld het menu aanpassen voor mensen met cognitieve problemen of voor mensen die als gevolg van hun beperking maar 1 knop of functie kunnen bedienen.
  • Met de Dimo kun je eenvoudig een functie langer aanhouden. Dit is handig bij het regelen van het volume van de tv of het verstellen van het bed.
  • Dimo maakt gebruik van makro’s. Hierbij wordt het bijvoorbeeld mogelijk om automatisch de tv zacht te zetten wanneer er een zorgoproep gemaakt is.

Noodscanning

Een belangrijk voordeel van de Dimo is noodscanning. Middels de zender  in de woning of op de rolstoel kunnen 16 noodfuncties aangestuurd worden wanneer het mobile apparaat is uitgevallen. Dit vergroot de veiligheid en de bedrijfszekerheid van het systeem. De noodscanning maakt het ook mogelijk om zonder smartphone naar buiten te gaan en toch de deuren te kunnen bedienen.

Bekijk de video: PREVIEW VIDEO >>>

Er zijn mogelijkheden om het systeem ook te gebruiken op het werk of op school (bijvoorbeeld om deuren van het gebouw te openen).

Specificaties

Aantal relais uitgangen: 1 per HID
RF uitsturing: ja
Aantal functies noodmenu: 16
Aantal IR codes: meer dan 250
1 functie bediening: ja
2 functie bediening: ja
Auditieve feedback: ja

Ook geschikt voor Android

Loading...