De SPA, het hygiŽnisch alternatief voor de blaas/zuig bediening.

SPA

De SPA (Sip / Puff Alternative) is een alternatief voor de bekende Blaas/ Zuig schakelaar.
Dit soort schakelaars wordt vaak gebruikt voor alarmering, zusteroproep, omgevingsbediening,computerbediening, enzovoorts.

Standaard Zuig / Blaas schakelaars hebben een slangetje of een rietje als mondstuk en een ruimte voor een membraan waarin zich speeksel en andere vloeistoffen kunnen ophopen. Ze moeten regelmatig worden schoongemaakt en vereisen onderhoud om de hygiëne en betrouwbaarheid te waarborgen. Bij gebruik door verschillende mensen moeten ze verwisselbare mondstukken hebben of grondig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Ook zijn ze niet geschikt voor mensen die beademd worden.

Het SPA systeem bestaat uit een Basiseenheid en een Sensor naar keuze. Er zijn diverse typen aanraak- of naderingssensors leverbaar die eenvoudig gewisseld kunnen worden. Er zijn vrijwel altijd aanpassingen mogelijk voor bediening met vingers, hoofd, kin, voet of andere lichaamsdelen. 
Als alternatief voor een Zuig / Blaas schakelaar is de Lip sensor een voor de hand liggende keuze. Het mondstuk bevat capacitieve aanraaksensors en is volledig gesloten en vochtdicht. Het kan eenvoudig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd, is onderhoudsvrij en bevat geen verwisselbare delen. De bediening vereist geen enkele kracht en is daarom geschikt voor mensen met ernstige motorische beperkingen en ook voor mensen die beademd worden.

In plaats van de Lip sensor kan ook gekozen worden voor een Aanraak sensor die reageert op aanraken met een vinger of ander lichaamsdeel of voor de Tweevoudige sensor waarop een grote variëteit aan aanraakvlakjes kan worden gesloten. 

Naast Aan/Uit schakelfuncties kunnen met de SPA ook toetsenbordsignalen of muisklikken naar een computer, tablet of mobiele telefoon gezonden worden.
Met een bijgeleverd Windows PC programma 
kunnen diverse eigenschappen van de SPA, zoals de sensor gevoeligheid, worden ingesteld.

Loading...