Workshop communicatiemethode SCORE

 

Ben je therapeut van een niet of nauwelijks sprekend kind? Dan is Score wellicht iets voor jou. Al vanaf jonge leeftijd kan Score ingezet worden om de communicatie te ondersteunen met pictogrammen én om de taalontwikkeling te stimuleren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Score is een pakket van papieren en digitale materialen waarmee het kind beter kan leren communiceren. Er is veel aandacht voor de taalvorm zodat het kind leert om juiste en volledige zinnen met pictogrammen te maken. Met de digitale variant in combinatie met de software Mind Express kan de gebruiker deze zinnen laten uitspreken, printen, mailen et cetera.

Het voordeel van Score is de consequente lay-out: in het midden staan de themawoorden die wisselen per categorie zoals school, natuur, vrije tijd. Om dit dynamische blok staan de kernwoorden,  die het meest voorkomen in de Nederlandse taal, gerangschikt. Voorbeelden van kernwoorden zijn ik, jij, in, goed, daar. Door de consequente plaats hiervan kan het kind sneller deze kernwoorden leren gebruiken en zelf tot het bouwen van zinnen komen, zoals ik-wil-een-appel. Kinderen gaan vanzelf spelen met taal en de taalregels ontdekken.

De hoeveelheid themawoorden is zeer uitgebreid waardoor je nagenoeg alles kunt zeggen. Heeft een kind meer begrippen tot zijn of haar beschikking dan zal het op school ook makkelijker kunnen deelnemen aan het onderwijs.

Score is ontwikkeld aan de Universiteit in Keulen en in 2017 vertaald naar het Nederlands door Jabbla in samenwerking met Sandra Koster.

In deze workshop leert Sandra Koster je meer over de achtergronden van Score, het verschil tussen kernwoorden en themawoorden/randwoorden en hoe deze geplaatst zijn in het systeem. We bekijken de diverse materialen en gaan hiermee oefenen. Je leert hoe je de kaarten kunt inzetten in de communicatie met het kind en hoe je deze kaarten kunt aanpassen met persoonlijke begrippen zoals foto’s van personen.

 

Wie, Wanneer en Waar

Voor wie:          De workshop is bedoeld voor therapeuten die werken met niet of nauwelijks
                          sprekende kinderen.

Wanneer:         Donderdag 9 mei van 13:30 tot 16:30 uur

Waar:               RTD Arnhem
                         Poort van Midden Gelderland Rood 19
                         
6666 LS   Heteren
                         
Tel.: 026-3529292

De kosten     Deelname € 25,- incl. BTW per deelnemer

Wees er snel bij,  vol is vol.
Aanmelden kan tot 1 mei en er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

                         

Ons aanbod
Nieuwsbrief
Meld u aan
Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Afmelden

 
Loading...