RTD van rolstoelwerkplaats tot totaalleverancier van technische hulpmiddelen en aanpassingen

Nadat de eerste bewoners in 1966 in 'het Dorp' waren gevestigd, ontstond er al snel de behoefte aan een rolstoelwerkplaats voor reparaties. Het doel was bewoners van het dorp zo zelfstandig mogelijk te laten wonen, werken en leven. Hierdoor werd de vraag naar technische hulpmiddelen en aanpassingen steeds groter. De rolstoelwerkplaats werd daardoor in 1969 uitgebreid met een aanpassingen afdeling (adaptatie). Hier werden aanpassingen aan woningen, werkplekken en gemeenschappelijke ruimten ontwikkeld. Dit varieerde van een speciaal gebogen lepel, het aanpassen van een naaimachine, een typemachine voor reuma patiënten tot een radiografische bediening van de voordeur.


Als gevolg van de positieve ervaringen werd al snel besloten dat deze kennis van hulpmiddelen ook buiten het Dorp ingezet kon worden. In een rolstoelpasruimte konden mensen uit het hele land aangepaste rolstoelen en andere aanpassingen in de praktijk bekijken en ervaren. In 1988 werd er een nieuw gebouw voor Revalidatie Techniek Het Dorp (RTD) geopend. Deze naam kwam voort uit de integratie van de afdeling aanpassingen (adaptatie), de rolstoelwerkplaats en de rolstoelpasruimte. RTD groeide in de loop der jaren uit tot een landelijk bedrijf  in vernieuwingen en aanpassingen.


Na de fusie van het dorp met Siza in 2000 en met Koonings Jacht in 2002 (Siza Dorp Groep) werd RTD in 2004 zelfstandig. Uiteraard is de binding met het dorp en haar bewoners altijd sterk gebleven. Er worden nog steeds bewoners van het dorp betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Zowel bij het in kaart brengen van wensen en behoeften in het voortraject van productontwikkeling, als bij het testen van de eerste prototypen van een nieuw product, spelen dorpsbewoners een belangrijk rol voor RTD.
 

Het oude motto ‘RTD …maakt méér mogelijk’ is ook in 2016 nog volop van toepassing. We kennen de wensen van onze (toekomstige) cliënten en lopen daardoor voorop in vernieuwingen. We zien dat de technologische en digitale ontwikkelingen kansen bieden voor nieuwe toepassingen voor mensen met een handicap en benutten deze proactief. Als één van de weinige bedrijven in Nederland ontwikkelt, produceert en verkoopt RTD hulpmiddelen en aanpassingen op het gebied van mobiliteit, omgevingsbesturing, communicatie en armachtigen. Deze unieke combinatie van productgroepen stelt ons in staat totaaloplossingen te bieden voor de (complexe) vraagstukken van onze cliënten. 

Per 1 januari 2013 is RTD volledig overgenomen door Kersten Holding B.V. Vanaf 2008 waren de aandelen in bezit van Kersten Revalidatietechniek B.V., Siza en RMC Groot Klimmendaal. Met Kersten als eigenaar zal RTD nog beter in staat zijn haar innovatieve karakter te versterken om nieuwe aanpassingen voor mensen met een (complexe) beperking te ontwikkelen. 
 

Ons aanbod
Nieuwsbrief
Meld u aan
Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Afmelden

 
Loading...